Typisch Rotterdam? Rotterdamse bijnamen en plat Rotterdams!

Prijs € op aanvraag

Wat is typisch Rotterdam? Vraag het de gemiddelde Nederlander en waarschijnlijk vindt u in de top 10 aan antwoorden de vele mooie gebouwen en het kenmerkende Rotterdams accent terug. In dit arrangement typisch Rotterdam. Eerst leert u de mooie gebouwen kennen aan de hand van hun Rotterdamse bijnamen tijdens de Rotterdamse bijnamentour.  Als u weet welke bijnamen bij welke gebouwen horen is het tijd om te leren hoe u die bijnamen uit moet spreken. Daarnaast heeft u tijdens de tour vast veel Rotterdamse uitdrukkingen gehoord. Tijdens onze workshop Plat Rotterdams neemt Wim u mee in de Rotterdamse uitspraak en mooiste woorden en uitdrukkingen! Aan het eind van dit arrangement typisch Rotterdam mag u ‘ome’ zeggen tegen de Willemsbrug en ‘tante’ tegen ’t Poortgebouw’*. Vraag dus snel meer informatie aan! 

Hoe verloopt het arrangement Typisch Rotterdam

Ons strategisch verzamelpunt te midden van allerlei iconische gebouwen is ‘De Puntzak’. Iedereen die niet uit Rotterdam komt verzamelt bij het Centraal Station. Hier heet onze Rotterdamse Bijnamen Burgemeester (RBB) u op Rotterdamse wijze welkom.

de Rotterdamse bijnamen Tour

Na de introductie uit Rotjeknor gaat u onder leiding van de RBB en eventuele assistenten op pad. Een van de kenmerken van echte Rotterdammers is dat zij voor alles en iedereen een bijnaam verzinnen. Gebouwen, straten en kunstwerken, niets ontsnapt aan een ludieke Rotterdamse bijnaam. Tijdens deze onthullende wandeltocht door Rotterdam leert u ruim 100 bijnamen kennen. Bekende namen zoals de ‘Koopgoot’ of ‘Kabouter Buttplug’ zullen voorbij komen. Ook  ‘De gecrashte ijscocar’, ‘De Mattenklopper’ en ‘de Bruine regenjas’ komen tijdens de tour aanbod.

Tussendoor heeft de RBB een karrenvracht aan verrassende weetjes en leuke anekdotes paraat. Een aantal rare maar zeer opmerkelijke records van Rotterdam mag natuurlijk niet ontbreken! Onderweg maken we ruim de tijd voor een happie en een sappie. Daarna gaan we verder totdat we na ongeveer 2,5 uur bij een oergezellig Rotterdams café staan. Hier zetten wij het arrangement typisch Rotterdam voort met een Rotterdamse workshop.

Cursus Plat Rotterdams

In deze kroeg in de Maasstad wordt u verwelkomt door onze eigen Wim. Marktkoopman Wim is speciaal voor u achter zijn kraam vandaan gekomen. Hij hoorde dat er zou zijn dus iedereen kon effe lekker de klere krijgen. Pleurt allemaal effe op! Wim is niet op z’n bekkie gevallen en wattie in z’n kop hep, heppie nie in z’n kont. Daarom wil hij u graag meenemen in de Rotterdamse volkstaal.

Wim vertelt u dan ook alles wat u moet weten over de historie van het Rotterdams. Wim leert u de uitspraak en klank, maar ook de mooiste Rotterdamse woorden en uitdrukkingen. Onder het genot van een drankje kunt u alles wat u geleerd heeft op elkaar oefenen en geloof ons, dat valt niet mee! Lachen mag en is vaak ook onvermijdelijk tijdens deze typische Rotterdamse workshop..!
Heeft u ook zo’n zin in een dagje Rotterdamse volkscultuur voor gevorderden? Neem dan snel contact op voor meer informatie en la je eigen nie kisten!

Wat is inbegrepen bij het arrangement typisch Rotterdam met De Rotterdamse bijnamen Tour en cursus plat Rotterdams?

Naast een spoedcursus Rotterdam voor gevorderden, veel weetjes, nog meer humor en ouderwetse Rotterdamse gezelligheid is dit leuke arrangement inclusief:

  • Professionele gidsen en originele stadsrondleiding
  • Workshop plat Rotterdams
  • Gebruik van onze reguliere locatie voor de workshop
  • Twee consumpties per persoon (bier, fris, wijn)

Welke activiteiten kunnen de beleving van het arrangement typisch Rotterdam nog verder versterken?

Dit gezellige en originele arrangement, waarbij aan teambuilding niet te ontsnappen valt is een prima mogelijkheid om uw eigen invulling aan een bedrijfsuitje te geven. Zo kunt u tijdens de Rotterdamse bijnamentour in overleg uw eigen  locatie(s) in het spel opnemen. Een andere optie is om tijdens of na de tour gezellig tussen de middag met elkaar te nassen voordat u aan de workshop begint.

Er zijn genoeg bekende Rotterdammers die wel te porren zijn voor een dagje cursusleider. Wellicht een leuke suggestie? Ook een kouwe klets of een lekkere kopstoot na de workshop laten ze niet staan. Natuurlijk kunt u ’s avonds ook Rotterdams kanen om nog effe bij te komme. Kortom opties genoeg! Wij denken graag mee hoe u het arrangement typisch Rotterdam kunt combineren met uw persoonlijke wensen. Als u contact met ons opneemt bespreken we de mogelijkheden graag!

*Hij mot ome zegge tegen de Willemsbrug en tante tegen ’t Poortgebouw = uitdrukking voor een echte Rotterdammer.


Pers.Prijs
> 30€ 37,50 p.p. excl. BTW
20 - 29€ 39,50 p.p. excl. BTW
Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit groepsuitje? Wanneer u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken.